sábado, 17 de diciembre de 2016

Inapoi la origini

A trecut mult timp de cand nu am mai povestit despre minunata insula pe care locuiesc. Asta pentru ca a fost un an intens, plin de schimbari frumoase, dar care m-au absorbit aproape in totalitate.

Dupa atatea luni in care nu am putut sa ma bucur asa cum imi place de acest paradis in care locuiesc de aproape 3 ani, am decis sa remediez situatia si am ales o locatie demna de acest moment atat de special: Parcul Natural Mondrago.

Parcul Natural Mondrago este situat in sud-estul insulei Mallorca, la vreo 40 de minute de Palma si prezinta o varietate impresionanta de flora si fauna. Din 1995 este considerat "zona speciala de protectie ornitologica" dat fiind ca gazduieste peste 70 de specii de pasari locale si migratoare. Noi nu am vazut decat o egreta alba, dar pe parcursul excursiei noastre ne-a acompaniat constant muzica de fundal al pasarelelor din parc.

Marele avantaj de a putea explora aceste locuri in aceasta epoca al anului, cand natura se intoarce la minunatele sale origini salbatici si libere de invazia umana, adauga un strop de magie care garanteaza fascinatia oricarui vizitator.

Peisajul este  extrem de variat, combinand albastrul-turcoaz al marii, plaje primitoare, paduri cu miros de brad, dune de nisip cu vegetatie mediteraneana, stanci in care valurile marii se sparg cu zgomot monoton, zone rurale in care gasesti cate o ferma in care pasc pasnic oi, capre si cai, pasuni de trifoi pe care poti pasi ca pe vata de zahar verde, scufundandu-ti picioarele pana la glezne si cateva zone rezidentiale cu hoteluri si agoturisme de vis.

Intr-unul din cele mai inalte zone ale parcului, am gasit si un vechi refugiu militar care servea pentru a putea identifica vasele pirate care se apropiau de insula.

Parcul este foarte aproape de satul Porto Petro, veche asezare pescareasca unde astazi se pot intalini o multitudine de hoteluri si apartamente turistice, restaurante si altre structuri turistice intr-un spatiu natural privilegiat.

In Porto Petro am putut vizita si o fortareata militara care astazi este obiectiv turistic si de unde se poate contempla una dintre cele mai frumoase privelisti a zonei.

Adevarul este ca dupa acesta excursie care a durat aproximativ 4 ore incluzand pauza de picnic pe o plaja pustie in care ne-am hranit, pe langa sanwich-urile de acasa, cu multa hrana spirituala pe care aceste locuri atat de fascinante prin linistea si maretia lor o ofera, am retrait acel sentiment de bucurie si recunostinta de a putea sa imi incarc bateriile in fiecare weekend in asemenea colturi de rai. Mi-a lipsit in aceste momente doar posibilitatea de a ma uni  cu natura ca in Avatar, conectandu-mi filamentele cu fiecare copac, stanca sau val al marii.

In conculuzie, nu pot sa spun decat "MULTUMESC" dupa aceasta escapada si sa las aici un video cu imagini in care am incercat sa imortalizez aceste locuri.
P.S. Am inclus si niste poze cu nume de hoteluri si agroturisme in caz ca cineva se decide sa evedeze in aceste locuri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario